måndag 21 maj 2012

Merlinerkaka

Just nu är träden så vacka! Har ni tagit er tid att kolla på äppelblommorna, magnolian och björkarna? I vår trädgård blommar äppelträden för fullt just nu och jag njuter.









Medan vi väntar på att kunna skörda äppel vill jag dela med mig av något som det är tid för nu, rabarber.
Min faster gjorde den godaste rabarberpaj jag vet, hon kallade den Merlinerkaka. Här kommer hennes recept:

2 koppar socker
125 g smör
1 ägg
3 koppar vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rabarber

Rör socker och smör. Blanda i ägget. Blanda mjöl och bakpulver och blanda sedan ner det i degen.
Jobba degen och klä sedan en ugnsform med hälften. Behövs det så smöra och bröa formen först. Häll i rabarber som är skurna i bitar. Dela resten av degen i 6 delar och gör ett rutmönster på toppen av pajen.
Grädda i 200 grader tills pajen fått en gyllenbrun färg.
Servera när pajen är ljummen eller kall. Servera med vaniljsås eller glass.

För er som undrar är en kopp ca 1,5 dl.

Lämna gärna en kommentar om ni gör pajen så jag får veta om ni tycker att den är lika ljuvlig som jag tycker.

Joanna

2 kommentarer:

  1. den här har jag gjort i dryga 10 år nu,världens godaste rabarberkaka!!

    SvaraRadera
  2. jag och min syster kan inte annat än att hålla med :)

    Hälsningar Joanna och Petra

    SvaraRadera