onsdag 6 juni 2012

Grattis Sverige

Idag firar vi Svenska nationaldagen. Vad passar inte bättre än att göra det med en liten bakelse?! Nedan finner ni receptet på en mazarinbakelse med grädde och jordgubbar, mycket gott och saftigt! Mazarinreceptet hittade jag i Leilas bok "A piece of cake". Receptet räcker till en kakform eller till 12 potionsformar.

300 g smör
500 g mandelmassast ägg1 dl vetemjölsmör till formenmandelspån till formen
3 dl grädde
Färska bär

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand
Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten eller portionsformar.
Fyll formen och grädda kakan, i cirka 25 minuter om ni gör det i kakform eller 20 minuter om ni gör det i portionsformar och låt svalna.
Vispa grädden  och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär


Joanna




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar