måndag 20 augusti 2012

Stoppa pressarna - detta var nog något av det godaste jag ätit....

jag säger bara en sak - Pulled Pork. Kan inte bli bättre. Vi hade gäster i helgen och då provade jag för första gången att göra Pulle pork och det kommer jag att göra många gånger framöver. Supergott - vi åt alla så att vi knappt orkade prata efteråt.
Det braiga är att det är så enkelt. Tar tid men sköter sig själv i ugnen.



Det här räcker till ca 6 personer

Kött;
ca 1,5 kilo fläskkarré
5 vitlöksklyftor
1,5 msk paprikapulver
1msk farinsocker
1 msk stött spiskummin
1 msk flingsalt
1,5 tsk cayennepeppar

Hacka vitlöken och blanda alla kryddorna. Ta en gaffel och stick hål i köttet sedan masserar du in kryddblandningen i köttet. Lägg i en ugnsfastform, täck med plast och låt stå i kylen över natten, ca 12 timmar.
In i ugnen på 125 grader i 8 timmar.

Glaze;
2 dl ketchup
0,5 dl äppelcidervinäge
0,5 dl farinsocker
1 msk worcestersås
skedsudd sambal oelek
salt och peppar

Koka ihop ingredienserna ca 3 minuter. Låt stå och pensla sedan köttet sista timmen i ugnen ca 3-4 gånger.

När köttet är färdigt drar du isär det med två gafflar - därav namnet Pulled Pork.

Picklade grönsaker;
350 g vitkål
6-7 rädisor
1 röd paprika
0,5 rödlök
Skär i strimlor.

0,5 dl vatten
2 msk strösocker
1 msk ättiksprit
salt och peppar
koka upp vatten, socker och ättika så att sockret löser sig. salta och peppra. Lt svalna och häll sedan över grönsakerna. Låt stå svalt minst 1 timme.

Dressing;
1,5 dl turkisk youghurt
1 dl majonnäs
0,5 dl sötstark senap
2 msk strimlad bladpersilja
salt
1 krm cayennepeppar

Rör ihop och låt stå svalt minst 1 timme.

Petra



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar