måndag 28 maj 2012

Grönt är skönt

Helgen har varit underbar men fint väder, ESC-vinst, grillning med härliga vänner och firande av mors-dag. Detta ihop innebär att jag både ätit och druckit mycket gott. För att kompensera helgens utsvävningar äter jag idag en smal Grön Ärtsoppa till lunch som är en riktig färgbomb. Soppan blir färdig på ett kick, detta är snabbmat!

Grön Ärtsoppa 4 port
1 mogen avokado
300 g gröna frysta ärtor
7 dl grönsaksbuljong
1 dl turkisk yoghurt
½ tsk salt
Räkor/Kräftstjärtar

Koka upp hälften av buljongen tillsammans med ärtorna. Låt sjuda i ca 3 min. Mixa soppan med stavmixer. Värm och tillsätt resten av buljongen. Rör ner yoghurten och den mosade avokadon. Mixa slät. Smaka av med salt. Toppa soppan med yoghurt och räkor eller kräftstjärtar.


Joanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar