tisdag 5 juni 2012

Sammetslen mjölkchokladmousse

Ibland vill man ha en dessert som går att förbereda och bara ta ur kylen när den ska ätas. Häromdagem gjorde jag den här moussen när vi fick lite besök. Superenkel, kan varieras efter vad man är sugen på och ungarna tyckte att den var citat - skitgod - slut citat.

4 personer

150 g mjölkchoklad
2,5 dl grädde
4 äggulor
1,25 dl socker

Hacka chokladen och koka upp 1/2 dl av grädden, häll den heta
grädden över chokladen och låt den smälta helt. Rör försiktigt till en jämn
smet.
Vispa upp äggulor och socker i en skål över sjudande vattenbad. Det
skall bli som en vit, tjock kräm.
När den tjocknat, vispa äggkrämen sval med elvisp.
Vispa resten av grädden och blanda ner den i äggkrämen.
Vänd sist i chokladsmeten och rör moussen jämn.
Fördela i fina glas eller skålar. Låt stå svalt i ca 30 minuter innan de
serveras.


Vill man kan man byta ut mjölkchokladen mot annan choklad - varför inte Daimmousse?

Petra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar