fredag 22 juni 2012

Varm halloumisallad

I midsommarhelgen är det i princip ett måste att grilla, håller ni inte med? Varför inte lägga på valfritt kött, fisk eller fågel på grillen och sedan servera med denna varma halloumisallad? Jag tycker inte att man behöver någon sås till utan tycker att salladen står för det behovet också.




Varm halloumisallad (3 pers)
1 huvud romansallad
1 paket halloumi
1 ask sockerärtor
½-1 dl pinjenötter
5 rädisor
2 avokado
olja med citronsmak
havssalt

Skölj och skär romansalladen och lägg den i botten på ett fat.
Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten i 3 minuter.
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
Tärna avokadon och lägg på fatet. Skär rädisorna i fjärdedelar och lägg på fatet.
Skär halloumin i tärningar och stek tills de fått en fin färg.
Lägg över sockerärtorna och halloumin på fatet. Strö över nötterna.
Ringa över olja och strö över salt.

Joanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar