måndag 9 juli 2012

Cheesecake i glas

Detta är en sommarefterrätt som har hängt med hemma hos oss i några år nu. Anledningen är att den bara är så god och att det är väldigt lätt att göra. Man fixar även det mesta innan gästerna kommer så man slipper stå i köket och hänga.

Cheesecake (4 pers)
5 diestivekex
15 g smör
1 citron
0,25 liter glass
250 g philadelphiaost
1 dl florsocker
0,5 msk vaniljsocker
50 g mörk choklad
jordgubbar eller hallon

Smält smöret. Smula sönder kexen och häll över smöret. Lägg blandningen i botten på fyra glas.
Blanda ihop skalet från citronen, glass, ost, florsocker och vaniljsocker till en krämig smet. Fördela smeten i glasen.
Ställ in i frysen.
Ta ut cheesecaken från frysen ca 15 minuter innan servering. Lägg på bären. Smält choklad och ringla på toppen. Servera!



Joanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar