lördag 21 juli 2012

Mumsig chokladfondant

Jag har inte ätit godis på hela detta året, därför måste jag kompensera det med goda efterrätter, gärna med choklad i!
Igår föreslog sambon att jag skulle göra chokladfondanter och det var jag så klart inte sen på!

Chokladfondant 6 port
150 g mörk choklad
150 g smör
1 dl socker
4 ägg
1 äggula
0,75 dl vetemjöl
Hallon
Vaniljglass

Smörj 6 ugnssäkra portionsformar.
Smält chokladen på låg värme i micron.
Vispa smör och socker vitt och fluffigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Tillsätt äggula, mjöl och choklad.
Häll upp smeten i formar och ställ in dem i ugnen på 200 grader i 8 min.
Fondanterna skall vara rinniga i mitten.
Servera med hallon och glass.

Joanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar