tisdag 7 augusti 2012

Klassisk Västerbottenpaj

I lördags var vi på kräftskiva med grannarna. Det är ju mysigt att sitta och suga på klor men ska man bli mätt behövs ju något matigt också. Då är ju den klassiska västerbottenpajen oslagbar.

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
125 g smör
1 ägg

Blanda salt och mjöl. Nyp i smöret. Blanda i ägget snabbt. Tryck ut degen i en 24 cm springform och låt vila i kylen ca 30 minuter.

Förgrädda i 200 grader 10 - 15 minuter.

Fyllning:
3 ägg
300 g riven västerbottenost
2,5 dl mellangrädde
1 dl mjölk
salt och peppar

Blanda ihop fyllningen och häll i det förgräddade skalet.
Grädda i 200 grader ca 30 minuter.

Petra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar