torsdag 9 augusti 2012

Rabarbertiramisu - enkel rabarberefterrätt

Hittade ett recept på en rabarbertiramisu som jag bara behövde testa.

 

8 portioner
Rabarberkompott;
1 kg rabarber , skivade
2½ dl strösocker
1 dl vatten
pressad juice av ½ citron

Tiramisu:
4 äggulor
5 msk strösocker
2 burkar Mascarpone
2 äggvitor
12 st Savoiardo kex

Koka ihop rabarber, socker, vatten och pressad citron till en kompott. Låt svalna. 
Vispa äggulor och 3 msk socker. Blanda med mascarponeost. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt 2 msk socker och vispa till en slät marängsmet. Vänd försiktigt ihop mascarponesmeten med marängsmeten med hjälp av en slickepott. 
Fyll rabarberkompott i botten av glasen och toppa med en sked smet. Dela kexen i bitar och lägg ovanpå smeten. 
Toppa med ytterligare ett lager smet i varje glas. Låt stå i kyl minst 1 timme

Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar