Ikväll blev det lasagne till middag. Lasagnen hade en twist för istället för pastaplattor tog jag skivad aubergine. Det blev väldigt lyckat!
Lasagne med aubergine
1 aubergine
1 gul lök
500 g nötfärs
500 g krossade tomater
2 dl bechamelsås
2 dl riven ost
Salt, peppar, cayennepeppar, basilika
Riv auberginen med en osthyvel, lägg på en tallrik och salta lätt.
Hacka lök och stek mjuk i lite smör. Lägg i köttfärsen och stek färdig. Häll över kryddorna och de krossade tomaterna. Låt puttra 5 min.
Koka en bechamelsås: smält lite smör i en kastrull. Vispa ner 1 msk mjöl. Späd sedan med mjölk och låt det koka upp i omgångar tills det är en fin sås.
Varva aubergine och köttfärs i en ugnssäker form. Häll på bechamelsåsen och toppa med osten.
Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 30 min, tills osten fått en fin färg.
Servera med en grönsallad.
Joanna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar