onsdag 30 maj 2012

Choklad- & Hasselnötsmaränger

Hade gjort en chokladmousse som inehöll äggulor och stod då plötsligt där med äggvitor som jag inte kunde med att slänga. Vad gör man då? Jo - maränger. Vanliga maränger är ju fantastiskt att ha hemma och strö över glass eller liknande och de håller ju sig förevigt också. Men nu passade jag på att rensa lite i skåpen och hade både överbliven choklad och övebliven hasselnötskräm så det fick följa med det också.

6 äggvitor
3 dl socker
100 g Choklad
1,5 dl Hasselnötskräm

Smält chokladen i ett vattenbad. Ta chokladen från värmen, blanda i hasselnötskrämen och låt svalna.
Vispa äggvitor och 1/3 av sockret till ett fast, vitt skum. Tillsätt resterande socker och fortsätt vispa till ett ännu fastare skum.
Ringla ner choklad- och hasselnötskrämen i äggviteskummet. Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. Varken blanda eller rör om, se bara till att få med choklad och äggviteskum på varje maräng, rör du om blir marängerna bruna i stället för melerade.
Grädda i 125 grader ca 1 timme och 30 minuter.
Låt dem sedan gärna ligga kvar på plåten i rumstemperatur över natten så att de blir riktigt torra och spröda.

Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar