fredag 25 maj 2012

Nu luktar det grill i villakvarteren

Igår fick jag middagsbesök av två av mina tjejkompisar. Självklart tände vi grillen. När man grillar behöver man inte alltid bjuda på potatis eller pasta i olika varianter, varför inte en paj till köttet. Så därför tänkte jag idag tipsa om en paj och en krämig röra. Hoppas ni testar något av recepten under pingsthelgen!

Lök- och chévrepaj
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
4 skivade rödlökar
1 skivad vitlöksklyfta
1 msk smör
1 tsk salt
½ tsk peppar
300 g chévre i skivor
2 ägg
1½ dl mjölk

Deg: Hacka snabbt ihop ingridienserna till degen och tryck ut den i en pajform. Picka botten och ställ in den i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 225 grader och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.

Fyllning: Smörfräs löken. Salta, peppra och låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Lägg löken i pajen och lägg den skivade chévren på. Blanda ägg och mjölk och häll över. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter, tills äggstanningen stannat.

Röra med feta och soltorkade tomater
2 dl créme fraiche
100 g smulad fetaost
6 hackade soltorkade tomater
3 msk hackad basilika
salt och peppar

Blanda ihop ingridienserna och låt röran stå en stund i kylen för att smakerna skall hinna blandas.



Joanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar