lördag 26 maj 2012

Syndiga syndiga Banana cream pie.....

För ett tag sedan kom tjejkompisarna över med sina barn på lite fika + lek. Då får man ju passa på att baka de där sakerna som man längtat efter att få göra men inte gör när det bara är till familjen.
Så nu passade jag på och testade syndiga Banana Cream Pie. Den fick betyget 4,8 av tjejerna på en skala 1-5. Det slutade med att vi satt och plockade nötterna med fingrarna direkt ur formen.


Mördeg
150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
1 ägg
1/2 msk vatten

Nyp ihop smör och mjöl + florsocker. Tilsätt ägg och vatten och se till att det precis går ihop, knåda inte degen då blir dne lätt torr och tråkig. Täck degen med plastfilm och låt vila i kylen i 30 minuter.
Kavla degen och lägg i form. Sätt folie över kanterna så att de inte sjunker ihop i ugnen. Grädda 5 minuter, ta sedan bort folien och grädda 5 minuter till. Skalet ska vara lätt gyllene.

Fyllning
1 burk kondenserad mjölk
1 färsk vaniljstång
4 dl vispgrädde
2 dl grekisk youghurt
4 bananer

Nötter
1 dl sötmandel
1 dl valnötter
1/2 äggvita
1/2 dl strösocker
1 tsk kanel

  • Gör mördegen, låt svalna.
  • Koka kolasås av kondenserad mjölk: lägg burken (oöppnad) i en kastrull med vatten. Koka ca 1,5 timmar. Se till att burken hela tiden är täckt med vatten. Låt svalna.
  • Vispa vaniljfrön med grädde, vänd ner youghurten.
  • Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka mandel och nötter och blanda med vispad äggvita. Skaka med socker och kanel. Strö ut på plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.
  • Blanda gräddblandningen med 2/3 av den nu svala kolasåsen och hll i pajformen. Ringla över resten av kolasåsen, skär bananer och lägg på dessa. Avsluta med att strö över de kanderade nötterna.
Njut.....

Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar