fredag 1 juni 2012

Annorlunda förrätt

Regnet öser ner utanför mitt fönster och för att väga upp det tråkiga vädret tänkte jag tipsa om en pigg och lite annorlunda förrätt som för tankarna tillbaka till sommaren!

Carpaccio med hallon och krispiga ostflarn

100 prästost (finriven)                                 Dressing
300-400 g kalvfilé                                       3 msk kallpressad olivolja
1 avokado                                                    1 msk balsamvinäger
1 ask färska hallon                                      1 msk hallonvinäger
1 dl rostade pistaschmandlar                       
2 msk krasse

 Värm ugnen till 180 grader. Lätt ut osten tunt på ett bakplåtspapper och baka gyllene i 7-8 minuter. Låt svalna på plåten.
Bryn kalvfilén runtom på riktigt hög värme. Salta och peppra rikligt. Blanda olja, balsam- och hallonvinäger, smaka av med salt och peppar. För lite extra sötma rör ner några droppar honung. Skiva köttet tunt och lägg på ett stort fat eller på tallrikar. Fördela avokadon, hallon, nötterna, och krasse ovanpå köttet. Ringa över dressingen. Salta och peppra från kvarn och lägg sist på ostflarnen.
Servera genast.




Joanna




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar