torsdag 14 juni 2012

Fiskspett

Fisk är ju fantastiskt gott att grilla och om man trär upp dem på ett spett så får man både nöjet att smaka flera olika sorter samt att det faktiskt blir lite enklare att grilla dem (tycker jag).

Jag använde Hälleflundra och Lax. Skär fisken i kuber och mariner sedan i minst 30 minuter:

Marinad;
2 st vitlöksklyftor
0.5 st röd chilifrukt
1 kruka gräslökgräslök
1 kruka koriander
1 kruka dragon
0.5 dl vitt vin
1 dl olivolja
1 msk salt

På spetten varvade jag fisken med lök, paprika samt röda och gula cocktailtomater.
2-3 st vitlöksklyftor
0.5 st lime
2 st äggulor
2 - 2.5 dl neutral olja
Salt
0.5 g saffran, ca (1 pkt)  

Pressa vitlök och saften från limen i en skål. Häll i äggulorna och vispa ihop. Häll sedan oljan i en stråle försiktigt samtidigt som du mixar med en mixerstav. Lite lite olja i taget annars skär det sig. Och om olyckan är framme och det skär sig så häll i en ny äggula och mixa så går såsen ihop igen.
När du har fått till den konsistens du vill ha så smaksätt med saffran och salt. 

Obs - när man gör aioli ska äggulan och oljan ha samma temperatur för att minska risken att det skär sig.

Petra
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar