torsdag 7 juni 2012

Härliga baguetter

Dessa baguetter är superenkla att göra och känns väldigt proffsiga. Det som är bra är att de ska jäsa väldigt länge så det passar perfekt att sätta degen på kvällen och sedan baka ut dem till frukost dagen efter.

3 g jäst
300 g vatten
390 g vetemjöl special
6 g salt

Lös jästen i vattnet, rör i mjöl och salt. Jäs i rumsvärme ca 8 - 10 timmar (jag har låtit jäsa även 12 timmar och det har gått jättebra).
Häll ut degen (som är väldigt läs) på ett mjölat bord. Dra ut den till en kvadrat och vänd sedan kanterna in mot mitten så det blir ett litet paket. Vänd paketet så att de vikna kanterna ligger nedåt. Jäs ca 40 minuter.
Dela degen i 3, dra ut dem och tvista dem lite innan de läggs på ett bakplåtspapper. Om så önskas kan man lägga lite frön på dem innan man gräddar.
Ugnen värms till 275 grader med 2 plåtar i. För  över bakplåtspappret till den översta plåten, lägg några isbitar på den undre plåten och grädda ca 15 - 20 minuter.

Mums..

Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar