torsdag 7 juni 2012

Varm macka de luxe

Min kära kompis Ellen har lärt mig ett recept som helt klart tar varma mackan från 80-talet till 2000-talet. Detta är en rätt med massor av mina favoritlivsmedel. Du kanske också skall testa?

Varm macka de luxe 2 pers
4 ciabatta
8 skivor lufttorkad skinka
3 tomater
½ kruka basilika
250 g mozarella
olivolja
salt och peppar

Hacka tomaterna och blanda dem med hackad basilika och olivolja. Salta och peppra.
Gör ett snitt uppe på ciabattan och häll i tomatfyllningen. Lägg i 2 skivor skinka i varje macka. Skär mozarellan i skivor och lägg i.
Sätt in i ugnen på 225 grader och låt stå tills osten smällt och brödet fått fin färg.

Varför inte njuta mackorna med ett gott glas rödvin!


Joanna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar