torsdag 19 juli 2012

Pizza

Idag var det pizza på Peppes Bodega i Båstad till lunch. Vi äter pizza där en gång varje sommaren och varje pizza räcker till två personer. Det är inte heller någon gammal svettig pizza som serveras utan det är färska med massa fräscha råvaror. Om ni inte har vägarna förbi Båstad men ändå vill äta pizza så ska ni få mitt recept.

Pizza 4 pers
Pizzadeg
Chilisås (ketchup-varianten)
1 squash
1 rödlök
1 paprika
5-10 champinjoner
1 påse babyspenat
1 rulle chèvre
100 g skinka
Cayennepeppar

Gör antingen egen pizzadeg eller köp färdig. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på chilisås och förgrädda i ugnen i 10 min.
Skär alla grönsaker i bitar och stek dem mjuka.
Lägg grönsakerna på pizzan. Strimla skinkan och strö över. Skiva osten och placera ut. Strö över lite cayennepeppar. Ställ in i ugnen. Pizzan är klar när osten smällt och kanterna hårdnat och fått fin färg.
Servera!
Drick gärna ett glas rödvin till för det är riktigt gott!

Joanna

Ps: fotot är från Peppes idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar