Toast med rödbets- och chevrékräm
4 personer
200 g rödbetor
100 g chevréost
4 skivor rostbröd
Machésallad
4 skivor bacon
salt och peppar
smör
Koka rödbetorna och skala dem när de är klara. Mixa rödbetorna tillsammans med osten, smaka av med salt och peppar. Sätt in i kylen.
Ta något runt i lagom storlek och skär ut en rundel i brödet. Stek brödet i smör på båda sidor så det får fin färg.
Knaperstek baconskivorna och låt de därefter svalna på en bit hushållspapper.
Lägg salladen på en tallrik. Lägg på brödet och toppa med krämen. Lägg baconskivan vid sidan.
Italiensk pasta
4 personer
2 paket färsk pasta
1 vitlöksklyfta
4 tomater
½ kruka basilika
Några skivor lufttorkad skinka
Mozarella
Salt och peppar
olja
Koka pastan.
Hacka vitlök, tomat och basilika. Steka löken i olja, när de mjuknat lägg på tomat och basilika. Låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp pasta och häll över tomatblandningen. Lägg på några skivor lufttorkad skinka och några bitar mozarella som du rivit med handen.
Häll över lite nymald peppar och servera direkt.
Rabarbersoppa med vitchokladmousse och kaksmulor
Detta recept har jag hämtat från förra årets vinnare av "Sveriges Mästerkock", Louise. Här hittar du receptet http://tastebylouise.com/valborgsmeny/
Hoppas ni hittar något som ni tycker ser gott ut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar