fredag 18 maj 2012

Tips Mördeg

Mördeg är ju en perfekt botten till vilken paj som helst. Men det finns några saker man bör tänka på;

  • Knåda inte degen när du hällt i ägg och vätska, det gör att degen spricker och blir torr och tråkig.
  • Fuska inte med att sätta folie runt kanten om den förgräddas utan fyllning. Det gjorde jag, då blev det såhär:



Synd att inte kanten syns när man ansträngt sig och gjort en fin botten ;-)

Recept mördeg;
  • 150 g kallt smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 ekologiskt ägg
  • 1/2 msk vatten
Nyp ihop smör, mjöl och florsocker.  Blanda sedan ned ägg och vatten (kom ihåg knåda ej). Låt sedan vila i plastfolie i kylen minst 30 minuter innan du kavlar ut den.

Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar